Apie musnaujienosspaudojenariaitapkite nariukontaktai

Dėl sporto komplekso Gargžduose kyla aistros: parinktai vietai nepritaria bendruomenė ir sportininkai

Skaitymo laikas: 3 minutės

Autorius: Aurelija Jašinskienė/ Šaltinis: www.15min.lt

Sporto komplekso statybų pradžia Gargžduose dar nekvepia, tačiau aistrų kyla daugybė.

Rugpjūčio pabaigoje buvo išplatintas iniciatyvinės grupės viešas laiškas, kuriame pasisakyta už sporto centro ir baseino statybas Dariaus ir Girėno gatvėje, tokią pačią iniciatyvą palaiko ir sporto bendruomenė. Klaipėdos rajono meras gavo raštą, kurį pasirašė 143 įvairioms sporto šakoms ir klubams atstovaujantys sportininkai, treneriai. Tuo tarpu rajono savivaldybės atstovai primena, kad visuomenės pozicijos paisoma ir netgi buvo surengta apklausa, kurią sužlugdė pačių gyventojų pasyvumas.

Neseniai Klaipėdos krašto visuomenei pristatyti projektiniai Gargždų daugiafunkcio sporto centro pasiūlymai. Centre turėtų veikti sporto salė, kurioje galėtų vykti NKL lygio krepšinio varžybos, krepšinio treniruotės. Salė būtų pritaikoma kitoms sporto šakoms, kaip tinklinis, rankinis. Atskirame korpuse veiktų baseinas su erdve treniruotėms ir pramoginiais baseinais.

Prašo pakeisti vietą
Tai, kad toks centras atsiras prie Gargždų stadiono, vadinama išskirtinumu ir jis papildys parko erdvę.
Tačiau į iniciatyvinę grupę susibūrę Klaipėdos rajono gyventojai kritikuoja tokį pasirinkimą. Esą ši vieta – visiškai netinkama ne tik dėl to, kad prireiks iškirsti dalį parko medžių, o Kvietinių gatvė vargiai atlaikys automobilių srautą.
Sporto atstovai tikina, kad naujasis statinys, atsirasiantis prie pat stadiono, pablogins lengvaatlečių treniruotes. Dėl statybų tektų išardyti neseniai rekonstruotus lengvosios atletikos aikštynus, rutulio stūmimo sektorių. Įrenginiai atsirastų greta esančios „Kranto“ mokyklos stadiono teritorijoje, kurią žadama tvarkyti. Tačiau sportininkai pasigenda konkrečių datų, kada tai būtų padaryta.
Sporto bendruomenė siūlo statyti daugiafunkcį centrą toliau nuo Gargždų centro – Dariaus ir Girėno gatvėje, paliekant galimybę ir ledo rutulio arenai.
„Projektas yra suderintas, galioja išimti statybos leidimai, šio projekto vystymas atliepia didesnės dalies sportininkų lūkesčius, jam pritaria visuomenė, dėl projekto vykdymo ne bloginamos, o gerinamos kitų sporto šakų sportininkų treniruočių ir varžybų sąlygos, projektą galima įgyvendinti greičiau“, – pranešime spaudai cituoti Klaipėdos rajono sporto bendruomenės atstovai.
Visuomenininkai atkreipė dėmesį į architektų išvadose nurodytą teiginį, jog Kvietinių gatvėje – per mažai ploto programai realizuoti. Į iniciatyvinę grupę susibūrę gyventojai primena, kad dar nevėlu pakeisti nuomonę, juolab kad būta padaryta žingsnių tokiam centrui Dariaus ir Girėno gatvėje pastatyti. Architektų vertinimai buvo palankūs, išimti ir leidimai statybai.

Savivaldybė: arenai prie parko – geriausia
Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai 15min paaiškino, kad sporto kompleksas greta stadiono buvo numatytas dar 2002-aisiais, kai patvirtintas teritorijos detalusis planas.
Pagrindinis argumentas – tokio objekto atsiradimas ne tik taps nauja traukos vieta, bet ir papildys stadioną. Pabrėžiama, kad investicijos į sporto kompleksą Gargždų stadione leistų sutvarkyti ne vieną objektą: „Kranto“ pagrindinę mokyklą, švietimo centrą, stadioną. Paskaičiuota, kad investuojant į infrastruktūrą vietoje, kurią atkakliai siūlo aktyvūs visuomenininkai, reikėtų tris kartus daugiau lėšų. Rajono savivaldybė atkreipia dėmesį į kitus miestus, kaip Telšiai ar Kaunas, kur sporto kompleksai taip pat atsirado miestų centruose.

„Miestai vystosi nuo centro į pakraščius. Šiuo projektu sprendžiama daug šios miesto dalies problemų, kurios liktų ilgam neišspręstos jei statytumėme sporto kompleksą Dariaus ir Girėno gatvėje. Būtent šitas projektas, kai daugiafunkcis sporto centras statomas šalia parko, leidžia sukoncentruoti investicijas ir į aplinkine teritorijas, „Kranto” pagrindinę mokyklą, apleistą šaudyklos pastatą ir prieigas. Statydami centrą šioje vietoje paliečiame daugiau nei vieną objektą“, – pabrėžiama savivaldybės pozicijoje. Klaipėdos rajono savivaldybė praėjusių metų lapkritį surengė gyventojų apklausą dėl daugiafunkcio centro statybos vietos. Tačiau apklausoje rajono gyventojai buvo itin pasyvūs – nuomonę pareiškė vos 3 proc. gyventojų, kai reikėjo bent 15 proc. Ir tokia nereprezentatyvi apklausa parodė: dauguma nesutinka, kad sporto centras būtų statomas Kvietinių gatvėje. Tokią poziciją išreiškė 95 proc. apklausoje dalyvavusių rajono gyventojų.

Šaltinis: www.15min.lt